apotheek care betrouwbaar online

.

.

Prefentiebeleid  Zorgverzekeraars


De meeste zorgverzekeraars voeren een preferentiebeleid op het medicijnassortiment.   


De letterlijke betekenis van preferentiebeleid is voorkeursbeleid. Dit betekent dat de verzekeraar een voorkeur heeft voor een leveranciersmerk van een medicijn als er meerdere op de markt zijn. In het preferentiebeleid staat per werkzame stof welke variant de verzekeraar heeft gekozen. Meestal zijn dit de goedkoopste merken per werkzame stof en alleen het preferente middel komt voor vergoeding in aanmerking.


Reageer je niet goed op het preferente medicijn, en heeft je arts een verklaring afgegeven dat je een ander leveranciersmerk medicijn nodig hebt? Dan krijg je het andere medicijn alsnog vergoed vanuit de basisverzekering door je verzekeraar. Heb je deze verklaring niet, en wil je toch het andere leveranciersmerk? Dan krijg je helaas niks vergoed door je verzekeraar.


Heb je een aanvullende verzekering voor de eigen bijdrage voor medicijnen die binnen het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem vallen? Dan kun je deze aanvullende verzekering helaas niet gebruiken voor het niet-preferente medicijn.